Algemene informatie

De Vechtrace is een internationale roeiwedstrijd tegen de klok op de Vecht tussen Laar in Duitsland en de Haandrik bij Gramsbergen op de eerste zaterdag van oktober. De boten (skiff, dubbeltwee en vier met stuurman) proberen de afstand van ruim vijf kilometer zo snel mogelijk te overbruggen. De snelste boten doen dit binnen een half uur. De organisatie is in handen van Roeivereniging Salland.

De Vechtrace is in de roeiwereld befaamd om de bochten van de rivier, de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd, die plaats heeft onder de vlag van Stichting ProGram. RV Salland heeft een speciale wedstrijdcommissie onder leiding van Annemiek van Voorst. De andere leden zijn Joke Mijnheer, Piet Toering, Renee Beukers (wedstrijdleider), Bart Breunesse, Jan Vunderink, Henk Kremer en Koos Bauman (hoofd jury).

Download hier de flyer 2018

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.