Ocobar met muziek van Eric Clapton

Wonderful Tonight is de titel van een muziekvoorstelling waaraan de bezoekers vast een zeker een prachtige avond beleven in Het Bostheater. De Rotterdamse band Ocobar speelt vrijdagavond 23 september muziek van Eric Clapton. 

Ocobar is onder meer bekend van het door Wilfried de Jong gepresenteerde VPRO televisieprogramma Holland Sport waarin het de huisband was.

Ocobar 1.jpg

Bart Wijtman (bas en gitaar)), Cok van Vuuren (gitaar en zang) en Rob Wijtman (drums en zang) brengen in het programma Wonderful Tonight  een ode aan het ruime oeuvre van Eric Clapton. In de onmiskenbare Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in het bostheater, maar ben je op visite in de huiskamer bij de heren thuis. Er wordt gelachen en gespeeld.

Van Cream naar de MTV Unplugged-sessie. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally en dat alles met de sound van Ocobar.

Eric Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob Wijtman, de weergaloze drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar. Niet gek dat de muziek van Eric Clapton diep in het DNA van de mannen van Ocobar zit.

Kaartverkoop online:
https://www.voorveghter.nl/programma/Ocobar-inhetBOStheater

Kaartverkoop in Gramsbergen:
DA Drogisterij,  De Oostermaat 60k

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.