DITO VOERT BLIJSPEL (in dialect) OP

Toneelvereniging DITO (Door Inspanning Tot Ontspanning) uit Balkbrug is ontstaan in 1979 door een aantal leden van de zangvereniging. De toneelvereniging speelt 's winters voor andere verenigingen en drie keer in eigen plaats. 's Zomers speelt DITO altijd het mooie openluchttheater in Balkbrug, maar komt dit jaar ook naar Het Bostheater in Gramsbergen. Op zaterdag 13 augustus is het lachen, gieren, brullen als DITO opvoert Opa’s Ziedspan, een blijspel in dialect.

DITO 1.jpg

Volgens de bar zuunige Martha is heur schoonva Geert Snieders ‘n verkwistende en luie kerel, umdat hij plezier hef an zijn mobiele tillefoon, zien laptop en zien motor. Hij wil niet met warken op de boerderij. Maor de slimme opa hef genog fantastische ideeën en zo is ter geregeld “vuurwark“ op de boerderij van de familie Snieders.

Opa Geert hef de motor met ziedspan allent maor kocht, umdat hij met oma Lena naor Itaolië wil reizen; naor de plek waor zij ok op huwelijksreis waren. Met zien laptop en mobiele tillefoon hef hij contact met zien kleindochter Mieke. Oma Lena is al ‘n beetie vergeetachtig en maokt verzekerings-adviseur en stofzoegerverkoper Ben Grooten, stapelgek. Opa Geert betrapt ’n inbreker, maor wordt neerslagen en komp in ’t ziekenhuus terechte. Teminnen dat denkt ieder en iene. De aole is springlevend en daor kommen veural zien gierige schoondochter en zien zeune Jans, ’n echte knieperd, achter.

Kaartverkoop:
https://www.voorveghter.nl/programma/opas-ziedspan

Kaartverkoop in Gramsbergen :
DA Drogisterij & Parfumerie, De Oostermaat 60k

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.