,,We willen deze mensen een onvergetelijke dag bezorgen. Een boottocht, zeker in eigen omgeving, is normaal lang niet voor iedereen een onvergetelijke dag bezorgen. Een boottocht, zeker in eigen omgeving, is normaal lang niet voor iedereen weggelegd’’ , zegt voorzitter Ronald Belser van Stichting ProGram (promotie Gramsbergen), die het evenement houdt in samenwerking met Rotary Hardenberg, de Baalderborg Groep en sponsoren. ,,Maar ook cliënten van ander instellingen of mensen die thuis wonen kunnen zich opgeven voor deelname.’’

Na een pilot in 2016 werd de G-parade afgelopen jaar voor het eerst gehouden en gelijk de Overijsselse editie van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit.

De G-parade gaat van start bij schipperscafé/bierbrouwerij De Mommeriete in Gramsbergen, waar de deelnemers vanaf 10.30 uur worden ontvangen en op het buitenterrein eerst kunnen genieten van muziek en activiteiten en na afloop van de parade een hapje en een drankje krijgen aangeboden. Als de Gparade tussen 13.30 en 14.00 uur terugkomt in Gramsbergen, dan zal onze kersverse minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink, de vloot verwelkomen. We vinden het fantastisch dat hij onze parade een warm hart toedraagt en nog ruimte hiervoor in zijn drukke agenda wist vrij te maken!

Er wordt met meerdere boten gevaren over het Kanaal Almelo - de Haandrik en de Overijsselse Vecht naar de grens met Duitsland. Vlaggenschip is de in de Gramsbergen gebouwde replica van een zomp, het boottype waarvan eer vroeger tientallen op de Vecht te zien waren. Tot de vloot behoren haar Duitse zusterschip De Mölle en de Snikke Johannes Veldkamp, een in 1907 gebouwde Groningse trekschuit. Verder werkt de Havenvereniging Coevorden mee met een drietal schepen evenals individuele booteigenaren.

Opgave is mogelijk via het formulier op de website van het evenement.

Uitgelicht:


Maak je keuze: