G-parade: Onvergetelijke boottocht voor mensen met een beperking

Voor mensen met een beperking was er in Hardenberg al een rondrit in een truck. Daar is nu de G-parade bij gekomen, een feestelijke vaartocht vanuit Gramsbergen.

De G-parade is een initiatief van de Stichting ProGram, Baalderborg Groep en Rotary Hardenberg. Het evenement staat vooral in het teken van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. Dit met als doel om hen een onvergetelijke dag te bezorgen met een vaartocht op het Kanaal Almelo – de
Haandrik en de Overijsselse Vecht.

In 2016 vond er al een geslaagde pilot plaats maar de eerste officiële G-parade was in 2018 en krijgt een vervolg op 20 juli 2019. Er wordt ingescheept op het terrein van café-bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. Tot de vloot behoren de in Gramsbergen nagebouwde zomp, met een lift waardoor mensen met een rolstoel aan boord kunnen, en de snikke Johannes Veldkamp, een in 1907 gebouwde Groningse trekschuit. Verder werkt de Havenvereniging Coevorden mee met een drietal schepen evenals individuele booteigenaren. Leden van Roeivereniging Salland en Kanovereniging Hardenberg begeleiden de vloot met diverse soorten roeiboten en kano’s.

Zie ook de website www.gparade.nl


Uitgelicht:


Maak je keuze: