Bevrijdingsconcert 75 Jaar bevrijding 2020 - GAAT NIET DOOR

Programma 75 jaar bevrijding Gramsbergen

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. De bevrijding van Gramsbergen vond plaats op 6 april. De muziekvereniging Crescendo/KNA, de Historische Culturele Kring Gramsbergen en De Krim (HCK) en de Oranjevereniging Gramsbergen hebben hiervoor een dag en avondvullend programma gemaakt.

De aftrap van deze dag wordt om 10.00 uur gedaan op het Meiboomplein. De Historische kring organiseert over de hele dag diverse activiteiten waarbij ook de scholen worden betrokken.

Vanaf 19.00 neemt Crescendo/ KNA de regie op zich van het bevrijdingsconcert. Tijdens dit concert zal er een gedicht worden voorgelezen en zal verteld worden hoe en door wie Gramsbergen bevrijd is. Medewerking wordt verleend door het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor, diverse muzikale solisten, zanggroepen en zangeressen. Na de pauze zal er een band optreden.

Een belangrijk doel op deze dag is het onder de aandacht brengen van belangrijke gebeurtenissen in de gemeente Oud Gramsbergen tijdens de laatste fase van de 2de Wereldoorlog.

Locatie: Meiboomplein en rondom de kerk


Uitgelicht:


Maak je keuze:

  1. Alpe d'Huzes team Gramsbergen
  2. Valentijnswandeling
  3. Gramsberger Torentocht
  4. Openluchttheater
  5. Kunstmanifestatie Gramsbergen
  6. Vechtrace
  7. G-parade
  8. Gramsbergen Lichtstad
  9. Kerstmarkt
  10. Drempel FM

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.