Na de afgelopen twee jaren in aangepaste vorm de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander te hebben gevierd, was het dit jaar gelukkig weer mogelijk om uit te pakken en een traditionele Koningsdag in Gramsbergen te organiseren.

De dag begon al op tijd, met het zingen van oud-Hollandse liedjes met een oranje tintje bij het museum op het Meiboomplein. Daarna verzorgde muziekvereniging Crescendo-KNA om 10.00 uur de aubade bij zorgcentrum ‘t Welgelegen. Na het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus, werden de bewoners vanaf het terras  getrakteerd op muzikale klanken onder het genot van koffie en een gebakje. Door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. werden bloemetjes bezorgd bij de bewoners van ‘t Welgelegen, het Weerdje en de Gramsberger State.

 Aubade Meiboomplein.jpegAubade 't Welgelegen

Activiteiten in het centrum van GramsbergenFietstocht Koningsdag

In het centrum werden leuke activiteiten en sportieve spelletjes voor de kinderen georganiseerd en was er een foodtruck met poffertjes voor de kinderen. Ook konden de kinderen weer hun kleedje met spulletjes uitstallen om te verkopen op de rommelmarkt. Volop gezelligheid, waar mede dankzij het perfecte voorjaarsweer volop gelachen en genoten werd.

Ook aan de sportievelingen werd gedacht, zij konden aan het begin van de middag op pad met de fiets door de prachtige groene omgeving van Gramsbergen. Meer dan 180 actievelingen maakten een rondrit en werden onderweg verzorgd met een oranjebitter. De gedecoreerden uit de voormalige gemeente Gramsbergen werden dit jaar uitgenodigd door Oranjevereniging De Krim. Daar werd onder het genot van een hapje en een drankje geproost op de verjaardag van onze Koning.