Stichting ProGram in Gramsbergen heeft een avond voor haar vrijwilligers gehouden. Voorzitter Ronald Belser bedankte namens de drie andere bestuursleden de mensen die meewerken aan de verschillende activiteiten van ProGram. Aan de hand van foto’s en een toelichting werden de verschillende evenementen kort belicht. Daarna was er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje.

ProGram heeft voor haar activiteiten werkgroepen, waarvan de leden belast zijn met de organisatie en uitvoering. Verder valt een groep van ruim twintig verkeersregelaars onder de stichting. “Zonder de belangeloze inzet van al deze mensen, zouden we onze evenementen niet kunnen houden”, aldus Belser in zijn toespraakje. Verder kan de stichting terugvallen op een groep bedrijven, die met geld of materieel en menskracht ProGram ondersteunen. Ook die zijn volgens de voorzitter van onschatbare waarde.


De eerste activiteit van ProGram dit jaar is de Valentijnswandeling op zaterdag 10 februari, een korte, gezellige wandeling door het centrum van het stadje. Dan volgt op zaterdag 31 maart de zevende editie van de Gramsberger Torentocht. Voor de wandelingen van 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer komen wandelliefhebbers uit het hele land naar Gramsbergen. Vorig jaar werd een recordaantal van 1164 bereikt.

Ergens in zomer wordt de G-parade gehouden, een vaartocht voor mensen met een beperking. Dit project is onlangs geselecteerd voor de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Op zondag 16 september viert Stedekunst het tweede lustrum. Er wordt gewerkt aan een bijzonder omlijstend programma voor deze tiende kunstmarkt. Op zaterdag 6 oktober is de internationale roeiwedstrijd op de Vecht, waarvan roeivereniging Salland de organisatie in handen heeft. In de maand december plaatst ProGram op het grasveld bij de Boomhofkerk een grote kerstboom.

Bostheater

In Het Bostheater vinden allerlei voorstellingen plaats tussen medio mei en eind september. De openingsvoorstelling is een optreden van de Vechtdal Bigband op zaterdag 19 mei. Gepland zijn verder onder meer een optreden van singer/songwriter Jan Henk Post uit Anerveen met tal van muzikale vrienden (zaterdag 26 mei), een jeugdcircus (zaterdag 30 juni) en een alcoholvrije teenageparty voor de schooljeugd aan het begin van de zomervakantie.

Gesprek laden