“Een leuke markt met perfect weer, een gezellige sfeer en super goed bezocht”. Dat zegt Daphne Breukelman van de kerstmarktcommissie van EMM/MOG in Gramsbergen. Daar werd woensdagmiddag en -avond de eerste kerstmarkt in de regio gehouden. Vooral na het invallen van de duisternis was het erg druk en schuifelden honderden bezoekers langs de kramen in de sfeervolle straten en steegjes.

Het aanbod van de tussen de 50 en 60 standhouders was divers. Naast de verkoop van kerstbomen, kerststukken, kerstkaarten en andere kerstartikelen, werden er mutsen, handschoenen, accessoires voor het interieur, leuke hebbedingetjes en etenswaren zoals worst, kaas en chocolade te koop aangeboden. Verder stonden er kramen met winterse lekkernijen zoals erwtensoep, oliebollen, knieperties en bratwurst (met de zingende verkoper Bully) en dranken zoals warme chocolademelk en glühwein.

De Kerstman was aanwezig en overal hoorde je het geluid van de midwinterhoorn, de ‘oale roop’. Er waren er tal van optredens van koren en muziekkorpsen, er was acrogym op kerstmuziek en het orgel in het Boomhofkerk werd bespeeld. Op het grasveld voor de kerk stond de door Stichting ProGram geplaatst elf meter hoge kerstboom te stralen. Daar was helaas, als gevolg van onvoldoende figuranten, dit jaar geen levende kerststal. Tegen het einde van de kerstmarkt werd de trekking van winkelactie van middenstandsvereniging EMM/MOG gehouden. Stien Slot ging met de hoofdprijs aan de haal.