Gramsbergen een stad vol jeugdige damtalenten.

Op de Prinses Ireneschool hebben ze op de vrijdagmiddag een talenten middag Een groepje jongens en meisjes hadden zich daar voor het dammen aangemeld.Het werd al gauw duidelijk dat er damtalenten bij waren in deze talentenklas. Uit het damgroepje kwam als aller beste Cédric van der Kamp al snel naar voren. Inmiddels lid geworden van jeugddamclub De Vechtstreek nam hij ook deel aan het Overijsels sneldam kampioenschap 2016 en haalde zowaar met groots machtsvertoon de eerste prijs binnen!

Er zullen ongetwijfeld nog meer titels voor Cédric gaan volgen. Maar hier is nog lang niet alles mee gezegd. Niemand had voorzien, dat uit dit damgroepje, een team zou voortkomen die zo goed konden dammen dat ze na alle voorrondes te hebben doorlopen zich plaatsten voor het allerhoogste, het Nederlands kampioenschap schooldammen. Dan moet je wel over veel damtalent beschikken om dat in korte tijd te kunnen bereiken.

Het team bestaande uit Ellis Hamberg, Cédric van der kamp, Jordy Overhein, Sem Wolbink en Renco van de Klashorst werden na 2e te zijn geworden op het PLUS schooldamkampioenschap van Gramsbergen, 2e op het provinciaal en na 3e te zijn geworden op de halve finale NL kampioenschap vergaarden zij zich een ticket voor het Nederlands kampioenschap schooldammen waar zij zeer verdienstelijk 8e werden.

Gaat het hun ook in 2017 lukken? inmiddels zijn ze wel goed op weg, ze behaalden de tweede prijs op het provinciale schooldamkampioenschap en zijn klaar voor de halve finale van het Nederlands schooldamkampioenschap wat volgende maand gehouden zal worden. Het 1e team van de Sprengel werd vorig jaar kampioen van Gramsbergen, maar strandde door wat pech in de halve finale, Zij zijn in zeer blakende vorm en zijn derde geworden op het provinciale schooldamkampioenschap, ook zij hebben een ticket vergaart voor de halve finale van het Nederlands schooldamkampioenschap.

Maar er zijn nog meer kanshebbers, de Akker heeft ook een zeer sterk team uit de schoolgroepen t/m 6. Schooldamkampioen van Gramsbergen, het team bestaande uit Robin Scholten schooldamkampioen 2017 en Noud Dimmendaal winnaar van de najaars competitie van de jeugddamclub, Anando Robat, Jarno Heijink en Denisse ter Wee. Een dreamteam, ze werden derde vlak achter het team van de Prinses Ireneschool, als ze het hoofd koel weten te houden kunnen ze ook nog ver komen.

Bij de schoolgroepen 7/8 was het de Sprengel die op het provinciale schooldamkampioenschap de derde prijs met verve binnenhaalden, het team bestaande uit Peter Lippold Frank ter Wijlen, Milan Richterink, Mart Alfring en Job Welink gaan ook door naar de halve finale.Obs. DenVelde, schooldamkampioen van 2015 heeft nog geen aansluiting met de top kunnen vinden.

Het kampioensteam is inmiddels naar het middelbaar onderwijs verhuisd.

Als de leerlingen uit obs. Denvelde de weg naar de damtrainingen van jeugddamclub weten te vinden dan zullen zij zeker ook weer met de besten meedoen. Ook t’Kompas in Radewijk mist jeugddammers die willen trainen op de jeugddamclub Jarnick Koops en klasgenoot zijn op dit moment de enige en met succes.In deze tijd van computers, Ipad en iphone is het opmerkelijk dat er bij de basis scholieren zo veel plezier wordt beleeft en belangstelling is, voor het bordspel dammen. Er wordt in De Binder op de dinsdag en vrijdagavond damtrainingen gegeven, want als je goed wil leren dammen moet je net als bij andere sporten veel trainen.

Wil je ook goed leren dammen? Kom gerust een kijkje nemen, Jeugddamclub is er op de dinsdag en vrijdagavond van 18:30 t/m 19:30 uur in De Binder Hattemattestrraat 4, in Gramsbergen.

Gesprek laden