De G-parade – de boottocht voor mensen met een beperking – maakt kans om de landelijke finale van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit te winnen. Met zoveel mogelijk publieksstemmen wordt die kans alleen maar vergroot. Want het publiek bepaalt voor de helft de uitslag, naast het oordeel van een vakjury.

Daarom hebben de organisatoren een campagne opgezet en roepen iedereen op om een stem uit te brengen. De G-parade is al winnaar van de Overijsselse editie van Kern met Pit en gaat nu de strijd aan met elf andere provinciale winnaars in de landelijke finale. ,,Wat zou er mooier zijn als de G-parade wint, nadat de gemeente Hardenberg in 2018 werd uitgeroepen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland voor mensen met een beperking”, aldus Ronald Belser van Stichting ProGram. Stemmen kan tot 27 maart via de website www.kernmetpit.nl waar via een stemknop naar de projectpagina gegaan kan worden.

De G-parade is een evenement in het Vechtdal dat vooral in het teken staat van mensen met een beperking en hun begeleider of mantelzorger. De organisatie (Stichting ProGram, Rotary Hardenberg met ondersteuning van de Baalderborg
groep en sponsors) wil hen een onvergetelijke dag bezorgen. Afgelopen jaar namen ruim 80 mensen met een beperking en 54 begeleiders deel. Ze voeren vanuit Gramsbergen in verschillende boten de Overijsselse Vecht op. Onder de boten onder andere de replica van de zomp, De Snikke en boten van de Havenvereniging Coevorden. Aan boord en op de wal was muziek en bij terugkomst was er een goed in de smaak vallende snack.

Volgens provinciaal coördinator Tom Jannink van Kern met Pit was de G-parade ‘een mooi project met een prachtig resultaat en daarom een terechte winnaar in de provincie Overijssel’. ,,Maar nu willen we meer, hoog scoren in de landelijke finale en daarbij hebben we de steun van iedereen heel hard nodig”, zegt Ronald Belser.

Kern met Pit is de leefbaarheidswedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, met als doel dat bewonersgroepen een bijdrage leveren aan de verbetering van hun directe leefomgeving. Stichting ProGram schrijft al sinds 2012 projecten in, waarmee steeds het predicaat Kern met Pit en de bijbehorende duizend euro in de wacht werden gesleept. Na cultureel festival Night of the Forest waren dat het sportieve evenement Gramsbergen Daar Loop Je Mee Weg, de aanleg van een moestuin voor jong en oud, een zomerkamp voor kinderen, de renovatie van het openluchttheater en de G-parade.


Klik hier om te stemmen