In MFC De Baron zijn woensdagavond de Sportprijzen van 2016 uitgereikt. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Douwe Prinsse, Theo de Rooij, Albert Timmer en Tom Veelers. Sportman van het jaar: Arnoud Nijhuis

In het klassement Sportman ging de titel naar Arnoud Nijhuis. Tijdens de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro won de inwoner uit Balkbrug twee medailles in de klasse C1-3. De baanwielrenner pakte de bronzen medaille bij de individuele achtervolging op de 3000 meter. Een dag later eindigde hij als tweede op de 1.000 meter tijdrit.

Sportvrouw van het jaar opnieuw Kyra Lamberink
Wielrenster Kyra Lamberink werd, net als vorig jaar, uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Zij werd in juli vorig jaar Europees kampioen op het onderdeel teamsprint en eindigde in november als tweede tijdens de wereldbekerwedstrijden teamsprint.

Sportploeg van het jaar: 1e elftal SV Gramsbergen
De prijs voor de beste Sportploeg ging naar het 1e elftal SV Gramsbergen, de voetbalkampioenen uit de zaterdag 3e klasse C.

Sporttalent van het jaar: Kas Haverkort
Karter Kas Haverkort werd uitgeroepen tot Sporttalent 2016. Hij veroverde de 3e plaats in het eindklassement CIK-FIA Karting Academy Trophy wereldwijd, waarin hij een eerste plaats behaalde
tijdens de derde en afsluitende ronde in Zweden.

De volledige uitslag van de sportverkiezingen 2016:
Sportman
1. Arnoud Nijhuis wielrennen
2. Niek Kimman fietscross
3. Albert Timmer wielrennen
Sportvrouw
1. Kyra Lamberink baanwielrennen
2. Karin van der Haar paravolley
3. Evelyn Polman schietsport
Sportploeg
1. 1e elftal SV Gramsbergen voetbal
2. Tafeltennis Dedemsvaart dames 1 tafeltennis
3. Biljartvereniging Mariënberger biljarten
Sporttalent
1. Kas Haverkort karten
2. Leon van den Hof zwemmen
3. Niek Meijerink grasbaanracen

Ambitie
De sportverkiezing stond vanavond volledig in het teken van sport en sportprestaties. Albert Timmer en Tom Veelers fietsten jaren samen bij Giant Alpecin, dat nu verder gaat onder de naam Team Sunweb. Samen reden ze veel grote wielerrondes, waaronder de Giro d’ Italia, de Vuelta en de Tour de France. Zij namen het publiek mee in het leven van een topsporter, de verrijking van topsport, het omgaan met winst en verlies en moeilijke, maar ook vooral piek momenten uit hun carriéres. Theo de Rooij was tien jaar profrenner. In totaal heeft hij 24 profkoersen gewonnen en acht keer deelgenomen aan de Tour de France. Sinds 2015 is Theo betrokken bij het provinciale programma 365 Dagen Fietsen in Overijssel, een programma dat het fietsen en de fiets in onze prachtige provincie centraal stelt.

De gemeente Hardenberg vindt het belangrijk om sport en ontwikkeling van sporttalent te stimuleren. De jaarlijkse sportverkiezing is een mooie avond waar sporters en sportliefhebbers
samenkomen en bijzondere sportprestaties onder de aandacht worden gebracht. Met de sportprijs wil de gemeente inwoners van Hardenberg stimuleren om meer te bewegen.

bron: Gemeente hardenberg

Gesprek laden