Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een toneelvoorstelling in het openluchttheater. Door Inspanning Tot Ontspanning (DITO) uit Balkbrug speelt zaterdag 24 augustus de plattelandskomedie Pension Geesjeshoof.

De vereniging is opgericht in 1979 en speelt sinds 1990 in het eigen openluchttheater in Balkbrug. Nu komt DITO op uitnodiging van ProGram naar Het Bostheater in Gramsbergen. En het toeval wil dat dit theater in 1958 is aangelegd door een Gramsberger toneelvereniging, met de naam..... DITO.

De plattelandskomedie Pension Geesjeshoof (geschreven door bekende auteur Herman van der A) draait om Berend, die is gestopt met zijn boerenbedrijf en denkt van z’n pensioen te kunnen gaan genieten. Zijn vrouw Geesje ziet echter kansen om de vrijgekomen boerderij om te vormen tot een pension, waarvan zij de directrice mag spelen. Berend mag het werk opknappen, hij is eigenlijk altijd al Geesjes knecht geweest. Er komt een keur aan gasten over de vloer, een nieuwe werknemer, buren, dochter met vriend en pensiongasten. Deze bonte parade aan gasten is voldoende aanleiding voor allerlei vreemde situaties

De spelers zijn Annie Bijker, Tinus Nijstad, Laura Heldt, Teun Snijder, Henny Dracht, Marc Hekman, Jento Fernim, Jeanine Geerking, Tryntsje Veenstra en Jan Petter. Regisseur: Henk Schrotenboer, souffleuse Ella Fokkert, grime Anke Veldhoen en Lidy Klein.