Het is zaterdag 9 juni even gedaan met de rust in het Gramsberger Bosje. Want tijdens de rocknight in Het Bostheater klinken er snerpende gitaren tussen de bomen en de vaqrens. De theaterwerkgroep van Stichting ProGram haalt met The Heck en Money and the Man twee bands naar Gramsbergen die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend.


THE HECK

Met The Heck heeft Het Bostheater een band in huis die begin dit jaar al van zich deed spreken. The Heck speelde op Eurosonic Noorderslag en tijdens de bevrijdingsfestivals in Assen en Groningen. The Heck deed het goed tijdens Eurosonic en wist ondanks de vele artiesten toch onder de aandacht te komen. De Drentse band werd getipt door muziekplatform OOR, stond paginagroot in het Dagblad van het Noorden en werd door de organisatie van Eurosonic Noorderslag gevraagd om mee te werken aan een video ter promotie van het showcasefestival.

De band bestaat uit zanger Henri Sulmann en zijn Drentse muzikale collega’s René Katerberg (bas) en Erik Berends (drums). Muzikaal zit het ergens tussen The Sonics en Reigning Sound, maar ook invloeden van Q65, The Outsiders en Cuby zijn te horen. Vorig jaar werd de eerste single uitgebracht en nu ligt hun debuutalbum klaar, maar de band wil de tijd nemen om deze op de juiste manier uit te brengen, vermoedelijk in het najaar.

MONEY AND THE MAN

Garage bluesduo Money and the Man komt uit Zwolle en wordt gevormd door Henk Wesselink (gitaar en zang) en Ymte Koekkoek (drums en zang). Het duo stond begin mei op één van de podia tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Opgericht in 2013, zijn er twee EP’s uitgebracht, The world is burning in 2016 en vorig jaar Riddles. Met in het eerste jaar meer dan dertig shows waaronder vele festivals, radioshows en optredens met o.a. The Deaf, is het recept van Money & the Man flink aangeslagen.


Gesprek laden