Jumelage Gramsbergen-Dahlenburg en ultraloper Henk Meppelink gaan samen een grensoverschrijdende uitdaging aan. Henk gaat van ma. 24 t/m vr. 28 september hardlopen van het Duitse Dahlenburg naar Gramsbergen. Dahlenburg is de partnergemeente van Gramsbergen sinds 1976. Stichting Jumelage bestuursleden Bé Snijders en Bernd Edelijn ondersteunen Henk tijdens deze tocht. Henk zal na 330 kilometer hardlopen op 28 september rond 17.00 uur finishen op het Meiboomplein in Gramsbergen en hiermee de KWF actie REN voor JE LEVEN deel 3 beëindigen.Via sociaal media kun je Henk volgen. Kijk hiervoor op de facebook pagina van Stichting Jumelage.

De opbrengst van deze monstertocht gaat naar KWF. Er is veel geld nodig om voor deze heftige ziekte nieuwe onderzoeken te kunnen uitvoeren.

Henk heeft hieronder zelf verwoord wat voor hem de drijfkracht is om deze monstertocht te gaan lopen.

‘EEN MENS KAN MEER DAN IE DENKT( Cor Westhuis)’

en ‘Een mens kan meer dan ie denkt’. Met dit soort uitspraken heeft mijn ultraheld Cor Westhuis mij destijds geïnspireerd en wegwijs gemaakt in langdurig hardlopen. Het heeft mij veel waardevolle momenten en dierbare contacten opgeleverd. Daar ben ik hem dankbaar voor. Hij overleed in januari dit jaar aan de gevolgen van kanker. Een paar dagen voor zijn overlijden heb ik hem beloofd zijn hoopvolle uitspraak te eren. Daarom start ik maandag 24 september aan een 330 km lange hardlooptocht van Duits Dahlenburg naar Gramsbergen. Onder het motto ’een mens kan meer dan ie denkt’ loop ik de afstand verdeeld over 5 etappes met afstanden tussen de 60 en 76 km per dag. Ik doe dit om Cor z'n uitspraak extra kracht bij te zetten en om geld binnen te lopen voor mijn KWF actie, REN voor JE LEVEN tbv KWF kankerbestrijding. Omdat onderzoek nog steeds zo nodig is.

330 Km in 5 dagen is een flinke uitdaging, maar ik heb er veel zin in. Ik ga mijn stinkende best doen en hoop vrijdag 28 september om 17.00 uur in Gramsbergen op het Meiboomplein te finishen om dan de KWF actie REN voor JE LEVEN deel 3 af te sluiten. Je kunt de actie steunen. Doe het niet voor mij, maar doe het voor jezelf, voor anderen, voor de mensen om je heen, voor ons nageslacht, doe het om kanker uiteindelijk onder de knie te krijgen zodat op termijn niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Doe mee en klik op onderstaande link en de rest wijst zich vanzelf. SAMEN kunnen we veel meer!!!
https://acties.kwf.nl/eenmenskanmeerdaniedenkt?nieuw=0


Volg hier Henk op facebook