In een afgeladen sporthal heeft het Gramsberger publiek afgelopen zaterdag wederom kunnen genieten van het jaarlijkse Megaconcert. Het was een megaconcert ‘Nieuwe stijl’. De Muziekverenigingen SDG uit Ane en Crescendo uit Gramsbergen hebben dit jaar gezamenlijk de organisatie opgepakt. De organisatie had ervoor gekozen een repertoire samen te stellen met muziekstukken die door veel muzikanten konden worden meegespeeld. Dit zorgde, samen met muzikanten uit de omgeving, voor een prachtig groot en gevarieerd orkest van wel 137 muzikanten. De leden van SDG en Crescendo konden van te voren de stukken samen oefenen maar de overige deelnemers hebben in één gezamenlijke repetitie van slechts 2 uur een plek gevonden in het concert. Dit blijft een bijzonder knappe prestatie.

Het concert stond dit jaar onder leiding van de dirigent van Crescendo, Alfred Willering . Na het welkomstwoord van de voorzitter van de Oranjevereniging startte het concert met een mars van Wolfgang Wossner, ‘Unter dem doppeladler’. Hierna volgden een aantal muziekstukken die herkenbaar waren voor het grote publiek met toppers als ‘De fabriek’, ‘Skyfall’‘Let me entertain you’ en nummers van Ramses Shaffy en Wim Sonneveld, ‘Laat me’ en ‘Het Dorp’.
De zangeressen Dianne Meesters en Marjon Boonstra waren bij meerdere stukken een geslaagde aanvulling op het muzikale geweld. De stukken werden op een ludieke manier aan elkaar gekoppeld door host Gerwin.

Tijdens het nummer ‘Czardas’ was er een geweldige solo op xylofoon door Mark Boessenkool. Deze werd zeer gewaardeerd door het publiek. Als toegift en afsluiting van de avond werd het opzwepende nummer ‘Uptown funk’ gespeeld waarbij het publiek van de banken kwam.

Overige nieuws