Bitterkoud door de ijzige wind en hartverwarmend tegelijk. Dat is de definitie van de Valentijnswandeling die zaterdagavond in Gramsbergen werd gehouden. Bijna tachtig wandelaars lieten zich niet kennen en gingen op pad voor de wandeling die werd gehouden in de aanloop naar Valentijnsdag. Gezien de omstandigheden was organisator Stichting ProGram, die werd ondersteund door middenstandsvereniging EMM/MOG, tevreden over de opkomst.

De tocht begon in museum Infocentrum Vechtdal aan het Meiboomplein, waar een groot verlicht hart en rode ballonnen de start markeerden. Dik ingepakt met winterjassen, sjaals en mutsen trokken de wandelaars door straten, weggetjes en paadjes in en rond het centrum. Bij de vijver was een hart gevormd met waxinelichtjes in glazen potjes en ook de twee poorten in het centrum waren op deze wijze verlicht. Onderweg kregen de wandelaars een hartjeskoekje en konden ze zich even opwarmen in restaurant De Olde Woage en bloemenboetiek De Smidse, waar hen tevens een verrassing werd aangeboden in de sfeer van Valentijnsdag.

Na een tocht over een feeëriek verlicht en besneeuwd bospad in het Gramsberger Bosje was er een muzikale verrassing in het nieuwe openluchttheater. Daar zong singer-songwriter Jan-Henk Post uit Anerveen met Erik en Marieke bij vuurkorven zelfgeschreven liedjes. Vooral het gitaarspelen met door de kou verkleumde vingers was een hele uitdaging. De Valentijnswandeling eindigde in bierbrouwerij Mommeriete, waar de wandelaars een hapje kregen en tijdens de nazit weer op temperatuur konden komen.

Gesprek laden