Gewapend met schoffels, harken, bezems, bladblazers, heggenscharen en emmers met zeepsop is Het Bostheater in Gramsbergen onder handen genomen. De opknapbeurt was nodig omdat er als gevolg van de coronacrisis geen voorstellingen gehouden kunnen worden. En dat leidt tot verrommeling van het openluchttheater dat, idyllisch verscholen tussen de varens en bomen ligt in een hoek van het eeuwenoude Gramsberger Bosje.

Dat Het Bostheater niet werd gebruikt was te zien aan het onkruid en oud blad van de bomen. Na een flinke onderhoudsbeurt is het beeld drastisch veranderd: het ligt er spic en span bij. Bovendien is het terrassenstelsel, waarop de 300 theaterstoelen staan, van een verse grindlaag voorzien.

Bestuur en theaterwerkgroep van Stichting ProGram hopen dat er dit seizoen toch nog enkele voorstellingen gepland kunnen worden. De nieuwste coronarichtlijnen geven theaters sinds 1 juni weer wat mogelijkheden met voorstellingen met maximaal 30 bezoekers. In openluchttheaters is zelfs iets meer mogelijk. Het Bostheater bekijkt in overleg met directeur Jan-Maarten Veurink van theater de Voorveghter en de gemeente of en wanneer er optredens gehouden kunnen worden.

Als gevolg van het uitbreken van de coronacrisis is door alle geplande voorstellingen in de afgelopen maanden noodgedwongen een streep gezet, zoals optredens van een Mumford and Sons-tributeband, cabaretier Thijs Kemperink, de Edelweiss Kapelle en de tweede editie van cultureel festival Night of the Forest, tien jaar geleden de eerste activiteit van ProGram.