Ondanks alle Covid19-ellende heeft Gramsbergen zich volop ondergedompeld in kerstsfeer. Bij de Boomhofkerk in het centrum staat een ongeveer tien meter hoge kerstboom en een kerststal.

 

De boom, geschonken door een particulier uit Bergentheim, hangt vol met  rode kerstmutsen en verlichting. ,,Zo gaan we toch goedgemutst richting Kerst en het nieuwe jaar’’, zegt voorzitter Ronald Belser van Stichting ProGram, die net als andere jaren heeft gezorgd voor de plaatsing van boom en de stal. De plaatsing gebeurde met hulp van een flink aantal vrijwilligers en twee maatschappelijk betrokken bedrijven, LTH Nijmeijer en Kamphuis Transport.

 20211219_111949.jpg

Het is niet gebleven bij de kerstboom. Naast de boom staat een kerststal met Maria, Jozef, verschillende dieren zoals een kameel, schapen en een os en de drie Koningen. Op de stal zitten engelen die de loftrompet steken over de geboorte van Jezus. De figuren en dieren zijn gezaagd door HZ Houtwerk en Arend Ramaker (ArenDeco) heeft ze op een fantastische wijze geschilderd.

 

Het kersttafereel is te zien tot en met 29 december. ,,Nu er een nieuw lockdown is afgekondigd, kunnen de mensen op dit moment niet veel, maar dit tafereel bekijken is wel mogelijk als je in Gramsbergen woont of bent. Zie het maar als een teken van verbondenheid.’’

20211219_170147.jpg

 

Straten

 

Verder doet Gramsbergen in deze periode de ‘feestnaam’ Gramsbergen Lichtstad eer aan. Zoals gebruikelijk heeft middenstandsvereniging EMM/MOG verlichting opgehangen in de Stationsstraat en Voorstraat. Maar ook in andere straten is door buurtverenigingen sfeervolle verlichting aangebracht.

 

Expositie

 

Museum Infocentrum Vechtdal levert eveneens een bijdrage aan de kerstsfeer in Gramsbergen. Het museum is als gevolg van de nieuwe maatregelen gesloten, maar door de ramen van de opkamer zijn kerststallen te zien. Het gaat om een uiteenlopende collectie, die zeer de moeite waard is om te bekijken.

20211219_170322.jpg