Gramsbergen raakt in kerstsfeer

Gramsbergen raakt langzamerhand in kerstsfeer. Bij verscheidene huizen is versiering en verlichting aangebracht. En sinds zaterdag staat bij de Boomhofkerk in het centrum weer een fors uit de kluiten gewassen kerstboom. Stichting ProGram (promotie Gramsbergen) zorgt hier al vele jaren voor.

De boom, geschonken door de familie Rozema uit Bergentheim, heeft een nieuw aanzien. Na reusachtige kerstballen en rode kerstmutsen, hangt de boom nu vol met kerststerren en engelen. ,,Zo gaan we stralend richting Kerst en het nieuwe jaar’’, zegt voorzitter Ronald Belser van Stichting ProGram.

Voor de plaatsing van de kerstboom kan ProGram altijd rekenen op de hulp van vrijwilligers en medewerking van de Protestantse Gemeente en maatschappelijk betrokken bedrijven. Dankzij Kamphuis Transport. LTH Nijmeijer en HZ Houtwerk staat de boom met LED-verlichting deze maand te stralen in het centrum van Gramsbergen.

Kerststal
Binnenkort wordt bij de kerstboom een kerststal geplaatst. Met Maria, Jozef, het Kindje Jezus, verschillende dieren zoals een kameel, schapen en een os en de drie Koningen. Op de stal zitten engelen die de loftrompet steken over de geboorte van Jezus. De figuren en dieren zijn geschilderd door Arend Ramaker van ArenDeco). Het kersttafereel is te zien tot het eind van het jaar

20221203_184644.jpg