Stichting ProGram heeft in samenwerking met museum Infocentrum Vechtdal in Gramsbergen een wimpel ontwikkeld op basis van de laatste vlag van de voormalige gemeente Gramsbergen. “Met deze wimpel willen we Gramsbergen de uitstraling geven die het als kleine stad met stadsrechten verdient”, aldus ProGram-voorzitter Ronald Belser.

Grafisch ontwerper Geert Westerhof heeft het ontwerp van de gemeentevlag omgezet naar een wimpel met de kleuren blauw en geel en de drie bezantijnen uit het gemeentewapen. De wimpel komt beschikbaar in twee formaten, een lengte van 3 meter voor een vlaggenmast en een wimpel van 2 meter voor een vlaggenstok. Ze zijn afgewerkt met een punt en worden gemaakt van katoen en bedrukt middels zeefdruk. Voorbeelden zijn te zien bij het museum aan het Meiboomplein en de loods van de Gramsberger zomp op het terrein van café/brouwerij Mommeriete.

De wimpels kunnen besteld worden via het museum te Gramsbergen. De wimpel van 3 meter kost 32,50 en de wimpel van 2 meter kost 27,50. Er is in eerste instantie een beperkte oplage beschikbaar, die nog voor de feestweek wordt geleverd.

Gesprek laden