Dit najaar geeft Stichting ProGram het Gramsberger Kwartetspel uit Leuk om te hebben of om te krijgen. Maar ook leuk om weg te geven aan bijvoorbeeld oud-Gramsbergers. En bij uitstek een cadeautje voor Sinterklaas of onder de kerstboom.

Maar ook leuk om zelf mee te gaan spelen, om dan tegen je medespelers te kunnen roepen KWARTET!!! Dit unieke en kleurrijke kwartetspel bestaat uit 10 thema’s met foto’s van onder meer sportvoorzieningen, gebouwen, kunstwerken, de Vecht, activiteiten, bijzondere objecten zoals de kindersteen en historische prenten. In totaal 40 kaartjes, die verpakt zijn in een leuk doosje.

Het ontwerp is van Minke Meerholz, de jonge Gramsbergse die met haar partner Bas dit jaar is begonnen met haar eigen wenskaartenservice. ,,In coronatijd hebben wij onze vrienden en familieleden vaak een kaart gestuurd om ze een hart onder de riem te steken. Dat vinden wij veel persoonlijker en leuker dan een appje. Hierdoor kwamen wij op het idee om onze creativiteit te gebruiken door zelf  kaarten te gaan ontwerpen. Er is nu een eigen website met verschillende, zelf ontworpen kaarten’’, aldus Minke.

Ze vond het heel leuk om in opdracht van ProGram het kwartspel vorm te geven. Dat gold ook voor verschillende Gramsbergers die de fotografie hebben verzorgd. Henk Bouwhuis en Marcel Kroes, met zijn drone, namen het leeuwendeel voor hun rekening.

Het kwartetspel kost 6,50 euro en is te bestellen met het deze maand bij De Toren huis-aan-huis verspreide bestelformulier. Vul dat in en lever het in bij Voorstraat 8 of mail het naar stichtingprogram@gmail.com. Het bestelformulier moet 12 november binnen zijn.

Het is voor zover bekend de tweede keer dat er een dergelijk spel is uitgegeven. In 1984 is er een gecombineerd kwartet- en kaartspel met toen nog zwartwit foto’s uit Gramsbergen, De Krim en de buurtschappen uitgegeven door muziekvereniging Crescendo in samenwerking met de gemeente. Dat gebeurde ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum.

In 2022 heeft Stichting ProGram ook weer een aantal activiteiten gepland. Dat zijn: Valentijnswandeling (12 februari), 9e Gramsberger Torentocht (26 maart), festival Night of the Forest (9 juli), voorstellingen in Het Bostheater (mei t/m september) en de Kunstmanifestatie (25 september).

Doosje voorzijde.jpg