Dit jaar is, muzikaal gezien, een hoogtepunt te noteren voor het Glazenhuis Gramsbergen! Zij krijgt namelijk haar eigen song. Er is dit jaar een lied geschreven dat door Gramsbergens eigen Erwin Hulzebosch is ingezongen. Dit lied wordt woensdagavond 21 december door de initiatiefnemers officieel aan het Glazenhuis overhandigd. In 2015 liepen Ad Hofsink (componist) en Bert Nonkes (tekstschrijver) al rond met dit idee. Met de toevoeging van Erwin Hulzebosch aan dit duo, kreeg de melodie en tekst vastere vorm en na een periode van schrijven en schaven presenteerden zij aan een select gezelschap van de organisatie van het Glazenhuis hun plan. Dit gezelschap was zo enthousiast dat zij het trio meteen de opdracht gaven het nummer op single uit te brengen. Erwin: “Dat was een geweldige ervaring! We hadden onderling afgesproken dat, als we deze kans zouden krijgen, we de single in de studio van Frank van Essen wilden opnemen. Frank is een hele grote in Nederland vanwege zijn strijkersarrangementen en hij heeft een fantastisch gehoor daar waar het gaat om het afmixen van een productie. En dat is ook te horen op onze single!’ De basistekst is geschreven door Bert Nonkes. “Ik heb het nummer de titel “Wat nou ALS..” meegegeven. Voor mij zitten in die titel meerdere boodschappen: Hoop, een waarschuwing aan de ziekte dat ze ooit verslagen gaat worden en dat ondanks ALS het leven waard is, geleefd te worden.” En na de officiële overhandiging? Ad: “Dan hopen we van ganser harte dat het nummer zijn werk gaat doen. We gaan het nummer rondsturen naar radiostations, de single wordt verkocht vanuit het Glazenhuis; een soort van sneeuwbaleffect, daar hopen we op. Uiteindelijk moet de single geld gaan opleveren voor de strijd tegen ALS.” Aldus het trio. De presentatie van de singel is woensdag 21 december om 20.00 uur in Café The Alley, stationsstraat 17 in Gramsbergen. Iedereen is van harte welkom.

Gramsbergen telt al jaren een bovengemiddelde van het aantal gevallen van A.L.S. Iedere inwoner kent wel iemand die deze ziekte heeft of iemand die er aan overleden is. Van bedrijven, verenigingen tot aan vriendengroepen en jonge kinderen, iedereen zet zich gedurende het hele jaar in om uiteindelijk tijdens de dagen van Glazenhuis Gramsbergen een waardecheque te kunnen overhandigen.

Maandagavond 26 december om 22.00 uur worden Eliza, Boudewijn, Willem en Hayo, de bewoners van Glazenhuis Gramsbergen 2016, voor 95 uur opgesloten in het Glazenhuis om ook dit jaar weer een prachtig bedrag binnen te halen voor de slopende zenuw- en spierziekte A.L.S. Vanaf de start is Glazenhuis Gramsbergen 2016 in beeld en geluid te volgen via de livestream op de site.

Voor meer informatie, donatie en de veilingsite www.glazenhuisgramsbergen.nl