De woensdag in Gramsbergen te houden kerstmarkt moet het doen zonder een kerststal. Er hebben zich te weinig figuranten aangemeld om een rol te spelen als herders en de drie wijzen uit het oosten.

,,Ondanks herhaalde oproepen via de PKN-gemeente en social media, en het vragen van mensen, was er slechts eentje die mee wilde werken. Dan houdt het op. En zo moeilijk is de rol ook weer niet, ze hoeven geen tekst uit te spreken maar alleen te figureren bij de vertellingen”, aldus ProGram, dat de kerstal op zou zetten bij de kerstboom op het grasveld voor de Boomhofkerk. ,,Gek genoeg is het geen enkel probleem om een baby en ouders te vinden die bij de vertellingen optreden als het Kindje Jezus en Jozef en Maria. Die waren zo gevonden. Ouders vinden het vaak een eer als ze hiervoor worden gevraagd. En de vaste verteller had ook zijn medewerking al weer toegezegd. Maar bij het kerstverhaal horen ook herders en de wijzen.”

De door middenstandsvereniging EMM/MOG georganiseerde kerstmarkt in Gramsbergen heeft plaats op woensdag 12 december van 16.00 tot 21.00