Gramsbergen verkeert al weer kerstsferen. Op het grasveld voor de Boomhofkerk staat een reusachtige kerstboom. Stichting ProGram (Promotie Gramsbergen) heeft een ruim 12 meter hoge kerstboom gekregen van de familie Rozema uit Bergentheim.

De boom is een blikvanger in het centrum, zeker ’s avonds als de verlichting brandt. De kerstboom is voorzien van een verlichte piek en enorme kerstballen. Dat waren ooit biervaatjes, afkomstig van brouwerij Mommeriete. Maar die zien er na een schilderbeurt uit als goud- en zilverkleurige kerstballen.

De boom is door Stichting ProGram geplaatst dankzij een groep vrijwilligers en maatschappelijk betrokken bedrijven. Na het zagen heeft Brink XL – met Gramsbergen als uitvalsbasis voor een deel van het wagenpark – voor het transport gezorgd en met materieel van Hulter uit Anerveen en LTH Nijmeijer uit Loozen is de boom geplaatst en zijn de ballen, sterren en slingers er in gehangen.

De kerstmarkt in Gramsbergen heeft plaats op woensdag 12 december. Tussen 16.00 en 21.00 uur staan er ruim zestig kramen in de straten en steegjes rondom de Boomhofkerk en zijn er tal van optredens van midwinterhoornblazers, muziekgroepen, koren en dansers.