3 parcoursen, 57 obstakels, 1400 startplaatsen en veel modder. Dat is de Dirty Monkey Run 2019! Op zondag 22 september wagen jong en oud zich aan het uitdagende parcours van deze toffe obstakelrun in Gramsbergen. Bin ie d’r bi-j?! Toegang is gratis voor bezoekers. Doe jij mee? Aanmelden kan nog tot zondag 15 september 20.00 uur via www.dirtymonkeyrun.nl.

Organisatie

In het najaar van 2016 ontstond bij het bestuur van Combibaan Gramsbergen het idee om een keer iets compleet anders te organiseren. De Combibaan staat bekend om schaatsen en skeeleren en het plan was nu om een keer iets heel anders te doen. Op die manier kan de vereniging ook buiten het seizoen de instandhouding van de accommodatie borgen. De eerste twee edities in 2017 en 2018 waren een groot succes. Daarom is het bij deze derde editie in 2019 tijd voor uitbreiding! Een groep van zestien organisatoren is al maanden bezig met de voorbereidingen. Er wordt nagedacht over nieuwe obstakels, een nog beter parcours en ludieke acties. Een grote groep vrijwilligers helpt de organisatie de laatste weken met het opbouwen van het parcours en met de begeleiding op de dag zelf. “Het organiseren van de Dirty Monkey Run levert elk jaar weer geweldige momenten op. Niet alleen voor de deelnemers en bezoekers, maar ook als organisatie leven wij maanden naar dit evenement toe,” vertelt medeorganisator Niels Breukelman. “Wanneer iedereen enthousiast is en je achteraf de goede verhalen weer hoort, is de Dirty Monkey Run voor mij weer geslaagd!”

Beleeffestijn

De obstakelrun is voor echte fanatiekelingen maar de organisatie denkt ook aan de minder sportieve mensen want iedereen moet kunnen meedoen. De Dirty Monkey Run is een groot beleeffestijn waar de hele familie zich kan vermaken. Er is een groot terras waar vrienden en familie deelnemers op de voet kunnen volgen via livebeelden. Ook kunnen de toeschouwers daar genieten van lekker eten en drinken. Een DJ zorgt voor een gezellige sfeer met leuke muziek.

It’s not a race but a challenge!

Kat’s van ’t padje, deur ’n drek kroep’n, dikke pret onder ’t net en meer dan 50 andere obstakels staan op 22 september klaar voor de deelnemers. De obstakels zijn verdeeld over drie verschillende afstanden. 3,5 kilometer voor de jongste deelnemers vanaf 6 jaar met begeleider. 7,5 kilometer voor de sportieve doorzetters. En de laatste afstand, 15 kilometer, voor de echte gorilla’s van de Dirty Monkey Run! “Bij ons draait het niet om winnen of verliezen. Daardoor blijft het leuk voor iedereen!” vertelt een van de medeorganisatoren. De Dirty Monkey Run wordt extra leuk door de acties die zijn georganiseerd. Zo is er een prijs voor de deelnemers met de leukste en meest opvallende outfit en voor de vinder van de Gouden Banaan die langs het parcours is verstopt.

Hang jij voor een dag de aap uit tijdens de Dirty Monkey Run 2019? Opgeven kan nog tot zondag 15 september 20.00 uur via www.dirtymonkeyrun.nl. Ook toeschouwers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij dit evenement op zondag 22 september! Entree is gratis. Het terrein aan de Kanaaldijk 5 in Gramsbergen is open van 9.00 tot 19.00 uur.