Het Bostheater in Gramsbergen sluit zaterdag 16 september het seizoen af met een optreden dat volledig in het teken staat van musicals. De om 20.30 uur beginnende show Musical Night is een voorstelling waarin wordt gedanst op muziek uit verschillende musicals. Bij slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar recreatiecentrum 't Hooge Holt.


We gaan terug naar het jaar 1964 en beginnen met Mary Poppins. Gedurende de Musicalnight komen Grease (bekend van John Travolta en Olivia Newton John), Flashdance, Dirty Dancing, Mamma Mia (muziek van de Zweedse popgroep ABBA) en The Bodyguard voorbij. Het is een leuke dansshow met veel bekende nummers. Musicalnight wordt uitgevoerd door Corien Bakker, Ellen Bergsma, Eline Grol, Angela Holmer, Floris Siekerman, Mart Volkers en Robin Klein Hofmeijer.

De voorstelling is gratis te bezoeken. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld, onder meer om het vorig jaar gerenoveerde openluchttheater in stand te houden.

De theaterwerkgroep van Stichting ProGram heeft dit jaar acht voorstellingen gehouden. De publieke belangstelling wordt als ‘zeer goed’ omschreven; bij twee optredens waren er zelfs meer bezoekers dan de 300 beschikbare stoelen. Een keer moest in verband met de regen worden uitgeweken naar het clubhuis van Sportvereniging Gramsbergen. ProGram heeft inmiddels een podiumoverkapping aangeschaft die volgend voorjaar zal worden opgebouwd. Het Bostheater blijkt ook steeds meer in trek bij andere gebruikers. Het theater in het Gramsberger Bosje is in het zomerseizoen een aantal keren gebruikt door het animatieteam van recreatiecentrum ‘t Hooge Holt, de PKN-kerk voor de pinksterdienst en de Oranjevereniging tijdens Gramsbergen Lichtstad.

Gesprek laden