Nieuws

Samen drieluik maken over Gramsbergen

Naast de 40 kramen, de open monumentendag in samenwerking met museum Infocenterum Vechtdal, zijn er tijdens Stedekunst enkele kunstenaars actief en zijn er de nodige omlijstende activiteiten. Bezoekers van de kunstmarkt gaan samen een drieluik over Gramsbergen maken. Dit bestaat uit drie panelen van 120 centimeter breed met fbeeldingen van Gramsbergen waar de bezoekers kleur aan kunnen geven met diverse materialen. Iedereen mag meedoen!!!

Verder is er een boomkunstenaar aanwezig, die met een kettingzaag leuke figuren maakt. Dwe muziek wordt verzorgd door de band Blue Coffee uit het Duitse Hamburg. De band heeft Gramsberger invloeden door zangeres Evelien Jonkeren. Om 12.00 uur gaan ook dames van He Rooie reuzenbellen blazen, en kinderen kunnen in groepjes meedoen. Cultuurkoepel Vechtdal is aanwezig en heeft een eigen kunstzinnige activiteit voor kinderen.

In de Boomhofkerk is een expositie te zien met werk van Jan en Jolanda Oosting, met een lezing om 14.00 uur van Jan Oosting.

Thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’

Met het thema ‘Boeren, burgers, buitenlui’ sluit Stedekunst 2017 aan op de open monumentendag die eveneens op 9 september plaats heeft. De stadsomroeper trok met de uitroep; “ Boeren, burgers en buitenlui”, de aandacht van het publiek. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden. In het kleine stadje aan de Vecht, kun je in gemoedelijke sfeer kunst zien en beleven. Voor boeren, burgers en buitenlui, voor elk wat wils!

Elk jaar hebben we een aantal deelnemende kunstenaars die graag terugkomen, omdat het zo’n gezellige dag is. Daarnaast natuurlijk weer nieuwe kunstenaars. Een divers aanbod, waarbij veel kunstenaars hun werk demonstreren. In de kerk een expositie van Jan en Jolanda Oosting, bekend kunstenaars echtpaar uit Hardenberg. Jong en oud kan samenwerken aan een levensgroot schilderij; een impressie van Gramsbergen. We zijn benieuwd wat dat gaat opleveren. Het zal niet de eerste keer zijn dat er veel voor elkaar gekregen wordt door te verbinden en samen te werken in een goede sfeer. We verwachten dat er spectaculaire demonstraties te zien zullen zijn. Hierover later meer. En natuurlijk is er muziek. Een jazzie bandje uit Hamburg met rootz in Gramsbergen. Heerlijk om naar te luisteren vanaf de straat of de terrasjes rondom de kerk

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.

Top