6 mei - Popkoor Sing & Swing en Bigband Coevorden.

Het nieuwe theaterseizoen in Het Bostheater in Gramsbergen wordt zaterdag 6 mei (aanvang 20.30 uur) geopend door popkoor Sing & Swing uit Coevorden en de Bigband Coevorden. Het belooft een bijzondere voorstelling te worden, waar koor en orkest afzonderlijk optreden maar ook samen twee nummers brengen. Dat zijn Iedereen is van de wereld van The Scene en Happy van Pharell Williams.

Het is voor het eerst dat Sing & Swing en de bigband samen optreden. Beide gezelschappen hadden interesse om in ons openluchttheater op te treden, mede omdat ze leden uit Gramsbergen hebben. Dat heeft geleid tot een gezamenlijk optreden.

Popkoor Sing & Swing staat onder leiding van Luko Hans en bestaat uit ruim vijftig zangers en zangeressen. Iedere week komen ze bij elkaar om de juiste noten en danspasje in te studeren. In maart stond het popkoor nog in theater Hofpoort in Coevorden en zaterdag 6 mei zingen ze in de openlucht in Het Bostheater. Op het programma staan nummers van onder meer Ed Sheeran, Anouk, Kensington, Twarres en Nick & Simon.

Bigband Coevorden bestaat uit ongeveer twintig muzikanten vanaf 14 jaar, die optreden onder leiding van Gerard Gerrits. Bigband Coevorden heeft een uitgebreid repertoire van jazznummers, soul en rock. Tijdens het concert in Gramsbergen spelen ze muziek van onder meer Count Basie, The Beatles, Frank Boeijen en uit de film The Color Purple van Steven Spielberg.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.

Top