15 juli - SDG speelt verzoeknummers, van Toto tot Marco Borsato

‘Gramsbergen vraagt en SDG speelt’. Met die oproep vroeg Stichting ProGram liedjes op te geven voor een bijzondere muziekvoorstelling in Het Bostheater. Zaterdag 15 juli (aanvang 20.30 uur) worden die uitgevoerd. Fanfare Soli Deo Gloria Ane speelt dan nummers die door inwoners Gramsbergen (en omgeving) zijn aangevraagd.

Het is een programma met popklassiekers zoals ‘Africa’ van de band Toto en ‘Music’ van John Miles, maar ook muziek van Metalica, The Beatles, Abba, Michael Jackson, Adele, Anouk en Kiteman, bekende nummers uit musicals en Nederlandstalig repertoire van onder meer Marco Borsato, Ramses Shaffy, Doe Maar en De Dijk.

Op verzoek van Stichting ProGram heeft componist/arrangeur Alfred Willering vier hits van de band Racoon aaneengesmeed tot een nieuw arrangement voor fanfare. Dat beleeft 15 juli de wereldpremière.

Het belooft een hele bijzondere muziekavond te worden, want al die nummers worden gespeeld door het uit ongeveer vijftig musici bestaande fanfareorkest, dat onder leiding staat van Egbert Stroeve. Daarnaast zijn er enkele solisten uitgenodigd voor een aandeel in het programma. Dat zijn gitarist Jetze Meilink, basgitarist Tim Marsman, de zangeressen Marjon Boonstra en Dianne Meesters en zanger Neil Altena.

SDG

Muziekvereniging SDG uit Ane is opgericht in 1929. De vereniging bestaat naast het fanfareorkest uit een opleidingsorkest, malletband en dweilorkest. De muzijkale leiders zijn Egbert Stroeve, Luuk Mink en Marcel van Nieuwland.

De onderdelen van SDG treden veel op binnen de gemeente Hardenberg. Onder andere bij diverse evenementen maar er worden ook kerkdiensten begeleid en doet SDG mee aan concoursen en de wedstrijd om de Gemeentevlag.

Over Gramsbergen

Gramsbergen is een klein stadje aan de Overijsselse Vecht. Tot de herindeling in 2001 is Gramsbergen altijd een zelfstandige gemeente geweest. Er wonen ongeveer 3500 mensen in een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat.

Top